Om

Mat etc. är tänkt som en blogg där vi kan dela med oss av våra recept som vi använder i vardagslag. För hur svårt kan det inte vara ibland när man vill komma på ett bra recept inför dagens/veckans måltid? Att du använda sig av varandras redan inövade recept är ju ypperligt.

Skribenter

Jeanette
Mitt namn är Jeanette och jag bor med sambo och dotter en bit utanför Lidköping. Jag är gymnasielärare i svenska och engelska och tycker det är ett toppen-roligt yrke.
I min familj är det oftare sambon som står vid spisen än jag själv och när det är dags att sätta sig och skriva veckomatsedeln har jag alltid svårt att komma på bra idéer. Detta diskuterade jag tillsammans med min kompis Jenny och hon kom på idéen att på något sätt dela med sig av de recept man har. Det var då jag fick uppslaget till denna blogg, som jag hoppas kan bli en hjälp i vardagen att komma på nya, roliga och goda recept som är rätt så lätta att tillaga.

Anna
Jag heter Anna och bor med min sambo Tobias och våra två barn Thea och Noah i Götene! Just nu är jag mammaledig men annars jobbar jag som lärare i förskolan.
Jag har en egen blogg som jag pysslar ganska mycket med. Det är som en liten hobby kan man säga. http://www.storasyrran.blogg.se.
Matlagning är inte ett av mina stora intressen så därför tycker jag idéen med denna matblogg är suverän! Det är alltid ett stort dilemma vad man ska laga. Här delar vi med oss av enkla men goda rätter som passar både vardag och helg!

Ann-Sofie
Ann-Sofie heter jag och jag bor med min sambo Henrik och vår son Albin, född i september-10. Vi bor i Götene.
Jag är just nu mammaledig men till hösten pluggar jag vidare. Jag har tre terminer kvar och sedan är jag förskollärare. Barn ligger mig varmt om hjärtat!
Matlagning är ett nödvändigt ont tycker jag. Jag vill att det ska gå snabbt, vara lätt och smaka ljuvligt. Nu har jag dessutom en utmaning i att få min son att gilla min mat. Men han får nöja sig med burkmat från affären ett tag till.
Innan jag blev gravid så gick jag ner ca 50 kg med xtravaganza. Gick upp ca 40 kg under graviditeten så nu är jag med i xtravaganza igen.
Något vi började med efter min förra viktnedgång var att laga mat tre dagar i veckan. På tis 2 rätter, på fredag 1 fredagsmysmats rätt och en vanlig, på söndag 3 rätter. Vi har en pärm med matsedlar för dessa dagar. På matsedeln står det dessutom vilka ingredienser som behöver inhandlas. Så det är bara att kolla i skåpen hemma vad som finns och skriva ner resten på inköpslistan. Smidigt. Dessutom föräter jag mig inte utan det som finns i matlådan är det jag får och inget mer.
Hoppas nu på smaskiga recept att förnya mina matsedlar med!

Malin Claeson
Jag heter Malin, blir trettiofem i år och bor i Götene med min familj som består av sambo och tre barn. Vi började om på ny kula så minstingen fyller snart två år och de två äldre är tio och tolv år.
Och där kommer ju definitivt mat in i bilden. Gäller att vara snabb och flexibel på vardagarna när läxor och skjutsning till olika aktiviteter ska trängas med matlagning. Så på vardagarna vill jag helst att det ska gå snabbt och smidigt, men på helgerna kan det gott få ta sin tid.
Jag jobbar som mattant på Västerbyskolan i Götene. Roligare än man kan tro faktiskt. Jag gick Hotell och Resturang på gymnasiet för att sedan jobba flera år på resturanger innan jag hamnade där jag är idag.
Annars gillar jag att skriva och läsa och jag har en egen blogg. Allt som ger dagen guldkant är viktigt för mig, som att exempelvis umgås med nära och kära.

Torbjörn
Har ännu inte lämnat någon information om sig själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s