Färsburgare med marinerad fetaost

Jätte-god variant på vanliga hamburgare.
Hämtad från Ica:s tidning Buffé.

För fyra personer

Blanda 1 msk olivolja, 3 msk hackad persilja, 2 pressade vitlöksklyftor, finrivet skal av ½ citron och ½ krm svartpeppar. Blanda i 50 g grovhackad fetaost. Låt marinera ca 5 minuter.
Blanda 300 g lamm- eller nötfärs med 1 ägg, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Arbeta in den marinerade fetaosten. Forma till 4 burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Skala och skär 1 rödlök i skivor. Skär 2 tomater i skivor och några skivor gurka. Blanda 4 msk crème fraiche med 1 msk chilisås. Rosta 8 skivor franskbröd (roast’n’toast).
Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, 4 salladsblad, lök, tomat, gurka, burgare och sås.

Smaklig måltid,
/Jeanette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s