Bacongratäng

Bacongratäng

4 portioner

  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 4 port pasta
  • 2-3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk champinjoner
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • o,5 tsk timjan
  • o,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Strimla baconet. Skala och strimla morötterna, skölj och strimla purjolöken.

Fräs baconet i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dom fräsa med. Pressa i vitlöken. Tillsätt grädden och tomatpurén. Krydda med lagerblad, timjan, cayennepeppar, salt och svartpeppar.

Lägg hälften av pastan i en ugnssäker form. Häll på baconröran. Täck med resten av pastan. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 15 min.

Servera med sallad.

Smaklig måltid! // Ann-Sofie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s