Köttfärspaj

Detta recept har jag fått från min mormor.
Perfekt när man ska göra till många också.
1½ sats passar perfekt till långpanna!
Pajskalet behöver inte förgräddas!

Ugn; 225 grader

Pajdeg

  • 2½ -3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • lite salt

Fyllning

  • 3hg köttfärs
  • 1 stor lök
  • 1 burk champinjoner
  • 2 dl köttbuljong
  • kryddor

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vetemjöl
  • riven ost
  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
  2. Stek köttfärsen, fräs i löken och champinjonerna.
  3. Krydda och blanda med buljongen. Lägg i pajskalet.
  4. Vispa ägg och blanda i grädden, mjölet och riven ost.
  5. Häll smeten över och grädda i ugnen ca 30 min.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s