Spagetti och köttfärssås

Spagetti och köttfärssås

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk torkad basilika
  • salt och svartpeppar

Tillbehör: fullkornsspagetti

Så här gör du:

Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i färsen. Bryn i några min.

Tillsätt lök och vitlök och bryn i ytterligare någon min. Häll i krossade tomater, chilisås och basilika och låt koka i 20 min eller längre. Smaka av med salt och peppar.

Servera med fullkorns pasta och en sallad

Smaklig måltid / Ann-Sofie

Taget ur Hälsokokboken av Ulrika Davidsson

Innan jag hittade detta recept hade jag alltid i creme fraiche och matlagningsgrädde i min köttfärssås. Men nu behövs inte det. Denna är verkligen saftig och god.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s