Nyttiga pannkakor som inte fastnar i stekpannan

Dinkelpannkakor eller plättar

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl dinkelsikt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Tillbehör: Vispad grädde eller keso och färska bär: tex blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar eller färsk frukt.

Vispa äggen och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa till en jämn smet.

Smält smöret i en kastrull. (Jag brukar smälta i stekpannan, det sparar disk) Häll smöret i smeten och rör om. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg och häll i ett tunt lager smet. Sänk värmen och grädda tills smeten har stelnat. Vänd pannkakan försiktigt och stek den andra sidan i någon minut. Lägg upp pannkakorna på ett stort fat.

Smaklig måltid! / Ann-Sofie

Sedan jag upptäckte detta recept så fastnar inga av mina pannakor i stekpannan. Ska pannkakorna ätas till lunch kan du lägga i gula linfrön, rivna morötter eller spenat, så blir det lite matigare.

Dinkelsikt är godare och nyttigare än vetemjöl

Taget från Hälsokokboken av Ulrika Davidsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s