Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

4-5 pers

  • 1 kg kycklingfilé
  • Santa Marias allroundkrydda
  • vitlökspulver
  • 1 burk creme fraiche
  • 2,5 dl mellangrädde
  • En påse potatisklyftor
  • sallad

Gör så här:

Lägg lergrytan i blöt i ca 30 min.

Gnid in kycklingfileérna med allroundkryddan och vitlökspulvret.

Lägg kycklingen i lergrytan. På med locket och ställ in i kall ugn längst ner i ugnen.

Sätt på ugnen i 200 grader och låt lergrytan stå i ugnen ca en timme.

Ta ut ur ugnen och häll över skyn i en kastrull. Blanda i creme fraiche och grädden. Koka upp ett par min.

Under tiden måste du varmhålla kycklingen på en tallrik med folie över eller värm på den i micron innan serveringen.

Potatisklyftorna kan du göra samtidigt med kycklingen då det bara är ca 20 min kvar om du har varmluftsugn annars direkt efter.

Smaklig måltid / Ann-Sofie

Har du ingen lergryta fråga din mamma hon har säkert en. Eller köp en på Ikea eller leta på second hand.

Denna rätten brukar vi ha som fredagsmys. Den är så god och lättgjord. Det enda är ju att komma ihåg att blötlägga formen och att den ska stå i ugn en timme.

Det absolut viktigaste att tänka på är att ugnen ska vara kall när man sätter in lergrytan. Annars kan grytan spricka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s