Gratinerad champinjontorsk

Gratängen blir klar under tiden som potatis eller ris kokar. Men börja med att sätta på ugnen! Behöver fisken tina, gör det i micron!

Det här behövs för ca 4 port:

  • 200 g skivade champinjoner ( jag brukar ta 2 burkar champinjoner)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g torskfileér, färska eller tinade frysta (Oftast är frysta fiskblock på 400 g, det brukar jag ta men då blir det snarare 3 port)
  • 2 krm citronpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 burk champinjonsoppa
  • 1 dl lätt creme fraiche ( jag brukar ta hela burken)
  • riven ost

Ugnen: 225 grader

Gör så här:

Fräs svampen i lite matfett tills det ”knäpper” i den. Bred ut svampen i en smord ugnssäker form, lägg på fisken och krydda. (Det är endast färska champinjoner som behöver fräsas. Har du burkchampinjoner häller du dom direkt i formen)

Blanda soppan med creme fraiche och häll detta över fisken. Strö osten ovanpå.

Gratinera mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Servera potatis eller ris och sallad till.

Smaklig måltid / Ann-Sofie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s