Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Lamm känns inte som används så ofta, åtminstone inte i vårt hem, men det är ju egentligen otroligt gott! Här kommer ett gott recept hämtat ur Buffé nr 8, 2010.

Ingredienser för 4 personer:

  • 600 g lammfärs
  • 1/2 gul lök
  • 50 g inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 2 tsk brun farin
  • 1 msk konc viltfond
  • majsstärkelse (Maizena)
  • salt, olja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda färs, lök, paprika- och olivmix, rosmarin, kajennpeppar, ägg och 1 tsk salt till en jämn smet.
  3. Forma en färslimpa av smeten. Lägg över den i en ugnssäker form.
  4. Koka ihop vin och farinsocker i en kastrull någon minut. Häll vinet på färslimpan. Stek 45-50 minuter i ugnen.
  5. Lyft upp färslimpan och håll den varm. Sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt fonden. Red av med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten, sjud 2 minuter. Servera lammfärslimpan med skyn, tillsammans med potatis eller någon typ av potatismos.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s