Pannkakor

thumbnail

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1.5-2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk (30-50g) smör, smält

Häll mjöl och salt i en bunke och häll i hälften av mjölken och blanda väl. På så sätt slipper du förhoppningsvis de flesta klumparna. Häll sedan i resten av mjölken, äggen och det smälta smöret.

Stek i en stekpanna. Jag brukar använda mig av 0.75 dl smet ungefär per pannkaka. Serveras med sylt, grädde, socker och/eller färska bär. Mums tycker åtminstone min dotter!

Dessa pannkakor är lite grövre än de ”vanliga” som du gör med enbart 2.5-3 dl vetemjöl istället.

Receptet är hämtat från Vår Kokbok

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s